Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

torsdag 15 mars 2012

I dag är det Bryssel – träff med de europeiska arbetsgivarna. En omfattande dagordning skall diskuteras, livslång lärande, offentlig upphandling, en grönbok om omställningar och en vitbok om pensioner är några av dagens frågor.
Mötena i London i går med kollegor från våra systerförbund Unison, England och STAL, Portugal var båda ganska effektive men också informative och på sitt sätt trista. Utvecklingen i varken England eller Portugal är positiva. I England har man recession, BNP faller och arbetslösheten ökar. Över 175 000 offentligt anställda fick sparken i 2011 och en lång rad av välfärdstjänster försämrades – och man har bara genomfört 25% av de nedskärningar som regeringen har planerat. De resterande 75% kommer nästa två år. För fjärde år i rad är de offentligt anställdas lön fastfryst och med en inflation som är större än genomsnittet i EU har det store mänsklige konsekvenser.
I Portugal är det bara sämre, djup djup kris och samma kur och konsekvenser som i England, nedskärningar och uppsägningar, hög ungdomsarbetslöshet och ökat fattigdom och desperation, särkilt bland ungdomar. Och som kamraterna säger – detta är bara början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar