Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

tisdag 7 december 2010

Fokus på krisen och fackliga rättigheter


ISKA:s generalsekreterare Peter Waldorf
och mötets ordförande Larry Brown

Mötet i ISKA:s Policy Programme Advisory Group är efter två dagars diskussioner slut. Vi är i dag kommet överens om ett slutdokument, där vi i tillägg till de prioriteringar som ISKA:s styrelse för ett par veckor sedan fattade beslut om (privatiseringar, finansieringen av den offentliga sektorn/välfärdstjänsterna och osäkra anställningsvillkor) föreslår, rekommenderar ISKA också att fokusera på fackliga rättigheter och den finansiella och ekonomiska krisen. När vi ser runt i världen just nu kan vi konstatera att inte bare offentligt anställdas villkor, löner, pensioner och arbetsmiljö hotas men också att deras fackliga rättigheter, t.ex. rätten till att organisera sig, rätten till att förhandla och ingå kollektivavtal, rätten till att organisera möten, att informeras och konsulteras är under våldsamt press. När det rör sig den finansiella krisen har vi behov för kvalificerade argumenten emot och alternativen till den aktuella nedskärningspolitik vi se i många länder. Här kan ISKA spela en särskilt roll, också i förhållande till de internationella finansiella institutioner som Världsbanken, IMF och OECD och ifrågasätta den gällande ekonomiska teorin och politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar