Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

måndag 6 december 2010

I Genève för att rådgiva ISKA

Är i Genève med Anders Hammarbäck. Vi deltar i det första träffet i ISKA:s Policy Programme Advisory Group. ISKA:s styrelse tillsatte gruppen på sitt möte i november 2009. Vi har i ISKA kongress varje femte år. Det betyder att politik och program måste utvärderas och ändras i ljuset av förändringar i den globala politik och ekonomi. Da vi senast hade kongress i 2007 var det ingen som förutsåg den att vi ganska få år efter ville få en global finanskris med de konsekvenser vi har set. Det är bakgrunden till att styrelsen tillsätta denna rådgivande grupp.
Gruppens roll är att ge råd och rekommendationer till ISKA:s styrelse och sekretariat om implementeringen av ISKA:s globala politik och strategiska uppgifter, prioriteringar på grund av förändringar i den globala politiken, utformning av branschstrategier, i globale frågor som Världsbanken, Internationella valutafonden, internationella handelsavtal, klimatförändringar m.m.
Idag pratade vi primärt om ISKA:s aktuella verksamhet, medlemsförbundens prioriteringar nationellt och aktuella problem. I morgon skall vi försöka att binda ihop ISKA:s uppgifter och prioriteringar med de utmaningar vi som fack, båda nationellt och globalt står överför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar