Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

onsdag 2 mars 2011

Aktuella frågor i Bryssel

Har just ätit lunch med Robert Casinge, politisk sakkunnig på sossarnas kansli på EU Parlamentet. Dryftat hur vi kan organisera en träff mellan ordföringarna från SKTF, Kommunal, ST och de övriga förbund som är med i EPSU och de svenska ledamöterna av EU Parlamentets sysselsättningsutskott. Syftet är att dryfta den kommande diskussionen i sysselsättningsutskottet och EU Parlamentet om sociala tjänster i allmänhetens intresse.
Passade på att höra om andra aktuella frågor just nu – bland flera är pensionsfrågan, arbetstidsdirektivet och översynen av EU lagstiftningen om offentlig upphandling.
Diskuterade också EU Kommissionens förslag till reform av de ekonomiska styrmedel och Kommissionens försök på att påverka lönebildningen i medlemsstaterna. Kommissionen har inga befogenheter på detta område, därför skall det också ske genom den nationella finans- och arbetsmarknadspolitik. Tänk om parterna på det svenska arbetsmarknaden kom överens om ett ny kollektivavtal som innehåll en bestämt löneökning och regeringen Reinfeldt med EU-Kommissionen i ryggen ogiltigförklarade den med hänvisning till att löneökningen var för hög?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar