Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

måndag 7 mars 2011

Fick en mejl från USA

Fick en mail från en Amerikansk organisation – MoveOn Politcal Action. Den organiserar nu mer än 3 millioner amerikanare. De genomför en kampanj emot Republikanernas förslag till budgetnedskärningar. I denna vecka skall den amerikanska kongressen fatta beslut om budgeten för 2011/12. Om republikanerna får som de vill kommer det att ske stora miljardbesparningar det kommande året. Enligt MoveOn vill välfärdstjänster som miljoner amerikaner är beroende av reduceras eller helt tas bort medan skattesänkningar ges till de rikaste.
MoveOn skriver i mejlen till mig, att ”de flesta människor inte har någon aning om vad som står på spel - och hur förödande dessa nedskärningar skulle vara för samhällen. ”Republikanerna vill skära i en rad välfärdstjänster som har enormt stöd från allmänheten, men Republikanerna hoppas att ingen ser eller märker det. Så det är upp till oss alla att utlösa ett ramaskri från befolkningen innan det är för sent”.
Därför lanserarer MoveOn en kampanj för att informera och skapa motstånd mod Republikanernas förslag till budgetnedskärningar.
Som led i kampanjen beskriver de konsekvenserna av Republikanernas förslag
Det republikanska budgetförslaget skulle:
1.        Kosta 700 000 jobb, enligt en oberoende ekonomisk analys.
2.        Ta bort alla federala medel för National Public Service Radio och TV
3.       Skär 1,3 milliarder $ från vårdcentralerna - som kommer att beröva mer än 3 miljoner låginkomsttagare hälso- och sjukvård.
4.       Skär nästan en miljard dollar i mat och hälsa och sjukvård till gravida kvinnor, nyblivna mammor och barn.
5.       Tar mer än 200 000 barn ut ur förskolan genom att minska medlen det et särskilt program för barn mellan 0 och 5 år i fattiga familjer för att de kan förberedas till att komma i förskolan.
6.       Genom nedskärningar i utbildningen tvingas medlemsstaterna att avskediga 65 000 lärare och assistenter och dramatiskt öka klasstorleken.
7.        Skära några eller alla finansiella stöd till 9 400 000 högskolestudenter med låg- och medelinkomster.
8.       Slash 1,6 milliarder $ från National Institutes of Health, vilket enligt experter vill ha stora konsekvenser för cancerforskningen och leda till nedskärningar i forskningen i Alzheimers och Parkinsons.
9.       Avsluta det enda federala programmet för familjeplanering, inklusive ta bort alla federala medel som går till ”Planned Parenthood” (ett program som omfattar abort, sexualvägledning, förebyggelse av cancer etc.)
10.   Skicka 10 000 låga inkomst krigsveteraner i hemlöshet genom att reducera det antal veteraner som kan få bostadsbidrag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar