Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

tisdag 1 mars 2011

Klimatförändringsstrategier och sysselsättning

Som en del av Eurofacket och arbetsgivarnas gemensamma arbetsprogram inom ramen för den sociala dialogen på EU nivå har man genomfört en studie om ”Effekterna av klimatförändringspolitiken på sysselsättningen”. Resultatet av denna studie offentliggöras idag på en konferens i Bryssel som Europafacket anordnar i samarbete med arbetsgivarorganisationerna Business Europé, UEAPME (organisationen för små och medelstora företag) och CEEP (European Centre of Employers and Enterprises providing Public services).
Ungefär 100 deltar i konferensen, representanter från facket och arbetsgivarna, EU Kommissionen och experter. Förutom studiet skall vi lyssna på ett antal rundabordssamtalen om ”Low carbon industrial policy and employment”, ”Good practies in the field of energy efficiency to tackle the crisis”, ”low carbon jobs and vocational training” m.fl., i allt 6 stycken.
Studiet innehåller en lång rad av genensamme initiativen om energipolitik, omställning till låga koldioxidutsläpp arbetsplatser, energieffektivitet m.m.
Konferensen avslutas med en diskussion mellan facket och arbetsgivarna om vilken roll de ser sig ha när det rör sig sysselsättning och arbetsmarknadspolitiken kopplat till EU:s handlingsplaner för klimatförändringar och energi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar