Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

tisdag 19 april 2011

Möte i ISKA

Jag deltar tillsammans med Anders Hammarbäck i vårt andra möte i ISKA:s ”Programme and Policy Advisory Group” (Internationalen för stats- och kommunalt anställda). Syftet med mötet är att dryfta ramen och det principiella innehållet i ISKA:s kommande Politik- och aktivitetsprogram som skall diskuteras och fattas beslut om på ISKA:s kongress i november 2012. Det är en lång process att skriva och diskutera ett nytt program för en international organisation som ISKA. Dels skall de grundläggande förutsättningar och principielle elementer i ett sådant program diskuteras i styrelsen och dels skall medlemsorganisationerna i alla dela av världen involveras och ha möjlighet för att påverka båda skrivningen av förslaget till program och efterföljande med förslag till ändringar och tillägg när ett förslag till program är skickat till alla medlemsförbunden.
I går och idag har vi dryftat ramen och det principiella innehållet i ett nytt program. Konklusionerna på våra dryftelser går i riktning av att ISKA:s kommande program bör bestå av en del om ISKA:s värdegrundlag och vision, en del som beskriver det aktuella läge globalt, t.ex. den ekonomiska krisen, demokratirörelsen i arabiska länder och Nordafrika.
Efter dessa två delar kommer ett antal principiella prioriterade frågor för ISKA under två rubriker (1) ”Public sector workers and Union rights” och(2) ”Recreating social solidarity”. Unders dessa två rubriker som just nu är arbetstitlar kommer de mera konkreta mål och uppgifter för ISKA. När det rör sig de mera konkrete uppgifter gäller det om att begränsa oss, att kunna prioritera och peka på, att det finns frågor som är mer viktiga än andra. Här har vi fortfarande en bit väg att gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar