Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

fredag 1 april 2011

Bra nyhet från Ankara

På sista dagen i mars kom goda nyheter från Ankara. Belkiza och Ferit Epözdemir fackliga företrädare i det turkiska fackförbund Tüm Bel Sen har frigetts från det fängelse där de har suttit i många månader. I den tid Belkiza och Ferit har vart spärrat inne orättvist på grund av sitt fackliga engagemang har de självklart haft svårt att ta sig av deras barn, säkra deras boende, utbildning m.m. De har också haft stora kostnader till juridisk hjälp och således samlat set haft ganska stora ekonomiska problem.
Da vi i SKTF i samband med Förbundsmötet i september månad förra året bildade vår solidaritetsfond var det helt naturligt att det första bidraget från fonden skulle gå till Belkiza och Ferits 3 barn - Rozerin, Raperin and Rumet. Insamlingen till fonden började på Förbundsmötet och på grund av stor aktivitet lyckades det att samla in små 100 000 varav 40 000 skickades till Rozerin, Raperin and Rumet och resten är på väg till fackliga kamrater i Pakistan. Belkiza och Ferit skickar genom ISKA, vår globala organisation, hälsningar till medlemmarna i SKTF med tack för solidariteten och ekonomisk hjälp. De är övertygade om vår solidaritet har bidraget till att de idag är fria.
Nu är familjen samlat igen, det kan vi glädja oss över. Men fortfarande finns många fackliga företrädare fängslat i Turkiet. De har också bruk för vår solidaritet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar