Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

fredag 23 september 2011

Det globala vansinnet

Det är inte bara i Turkiet att facket utsättas för förtryck och fackliga aktivister förföljs. Det sker över hela världen och inte bara i diktaturen. Medans man kämpar sig till frihet i länder i Nordafrika och Mellanösten och ställer krav om rätten till att bilda fackförbund, att organisera sig och ingå kollektivavtal så förbjuder man i andra länder detta. Och det är i länder vi vanligviss vill kalla för demokratiska. Vi känner redan till Wisconsin och Ohio där man fråntar offentligt anställdas fackförbund rätten till att förhandla lön och anställningsvillkor. Men också i Australien, i staten New South Wales, http://www.world-psi.org/Template.cfm?Section=Content_Management&CONTENTID=27848&TEMPLATE=/ContentManagement/ContentDisplay.cfm förbjuder man nu det samma. Men det sker över allt. I ljuset av eller under täcka av krisen går regeringar till attack på facket. Och i många länder är de offentligt anställdas fack de enda som är kvar eller som har en vis styrka och därför har det stora konsekvenser for de anställda, välfärdstjänsternas kvalitet och villkoren för arbetslöse och andra utsatta gruppen i samhället om det lyckades att försvaga facket. Och tyvärr lyckades det ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar