Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

onsdag 3 november 2010

I Oslo

Sitter just nu på Fagforbundet i Norge – Kommunals systerförbund i Norge – till möte i NOFS, den nordiska valkretsen i EPSU (se inlägg från igår den 2 november 2010).  Mötet är delat i två. Den ena delen rör sig mer formella frågor som godkänning av verksamhetsberättelse och räkenskap för 2009, budget och avgift för 2011 och andra frågor som rör sig samarbetet inom NOFS.
Den andra delen består av två teman. Det ena är ”Tjänster i Allmänhetens intresse” efter Lissabonföredraget, där en anställd på EU:s representation i Norge orienterade om den senaste utvecklingen. Begreppen ”Tjänster i allmänhetens intresse” är i stort ett speciellt EU talesätt/uttryck för offentliga sektorn och välfärdstjänsterna. Det annat är kollektivavtalsförhandlingarna i Norge, Sverige och Finland, där kollegor från facket i de tre länder redovisade för avtalsrörelserna som genomfördes under året 2010.
I eftermiddag träffas ledningen i NOFS, som består av alla de nordiska ledamöter och suppleanter i EPSU och ISKA:s styrelser. Här skall vi förbereda och fatta beslut om ställningstagen till de olika frågor som finns på dagordningen för EPSU:s styrelsens möte måndag och tisdag i nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar