Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

måndag 16 maj 2011

EFS kongressens första dag

EFS kongressen äger rum över fyra dagar. Programmet för kongressen består dels av diskussioner om det store politiska dokument som kongressen skall fatta beslut om ”Mobilising for Social Europé”, Strategy and Action Plan 2011 – 2014 och dels sex ”Round Table” diskussioner, bland annat om ”Workers pay for the Financial Crisis – the alternatives”, ”Det indra marknad – respekt för fackliga rättigheter och välfärdstjänsterna” och ”Vilken framtid? Europas industri, hållbara jobb och kampen mod osäkra jobb”.
I förmiddagen hade vi runda bordsdiskussionen om ”Workers pay for the Financial Crisis – the alternatives”. Tyvärr blev det mest en diskussion om Eurobonds, EU obligationer och hur man kan få avvecklas den stora skyld i Grekland och de andra skyldplågade länder och inte så mycket om alternativen till den ekonomiska politiken, om vad Europafacket föreställer sig, hur vi får mer tillväxt och en hållbar tillväxt. Generellt vill många att vi får ”mer Europa” och enligt det tyska fackförbund Ver.di innebär detta bland annat en koordinering av social- och skattepolitiken.
Eftermiddagen är ägnat diskussionen av första kapitel i Strategiplanen om är en generell inledning och beskrivning av det aktuella läget i Europa. Ungefär 30 talare skall på talarstolen innan man kan gå till omröstningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar