Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

lördag 14 maj 2011

Till Europafackets kongress

Europafacket, EFS, börjar sin kongress på måndag. Den äger rum i Aten i dagarna 16 till 19 juni. Över 500 delegerade från centralorganisationerna och Industrifederationerna, t.ex. EPSU, i hela Europa plus observatörer och gäster mötas i Aten för att lägga den fackliga strategin för de kommande fyra år. Från TCO, LO och SAC kommer 36 delegerade, Eva Nordmark så klart och Veronica Karlsson från SKTF:s förbundsstyrelse. Också Carin Neanro från Förbundsstyrelsen skall delta, men det är som representant från EUROCADRES, det europeiska fack för chefer och specialister. Anders Hammarbäck, föra detta förhandlingschef i SKTF kommer som delegerat från EPSU, så SKTF är ganska gott representerat på EFS kongressen. Jag själv är också en del av EPSU delegation och jag kommer under kongressveckan att berätta om vad som sker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar