Vision i världen


Vad gör Vision i Bryssel? Vad håller vi på med i de internationella organisationer som vi är anslutna till? Hur påverkar vi på de olika internationella arenor där vi finns?
Följ med på min blogg – jag ska försöka ge en inblick i hur vi jobbar internationellt och vad vi åstadkommer.

Jag kommer inte bara att referera och beskriva utan också dela med mig av mina personliga tankar och funderingar kring det som händer på den internationella arenan.

fredag 10 februari 2012

Vi – Olof Ambjörn och jag är nu ankommet till Johannesburg efter 11 timmars flygresa från Frankfurt i en A380, ett imponerande stort flyg.

Efter en snabb dusch på hotellet har vi haft möte med Jasper Goss från PSI och vi skall träffas igen senare i eftermiddag. Vi skulle också ha träffad PSI:s regionalsekreterare på PSI:s regionkontor (PSI står för Public Service International och är vår globala organisation). Men PSI skulle delta i ett möte i arbetsdomstolen så träffen är uppskjutit till i morgon. I morgon skall vi så ha är en mer generell orientering om det politiska och fackliga läge i Söder Afrika samt en utvärdering av de senaste årens aktiviteter i det samlade projekt och planerna för 2012.

Projektet i Söder Afrika är ganska stort och därför delat i flera delregionala projekten. Vision är engagerat i delprojektet för Botswana och Mauritius. På denna resa skall vi besöka Botswana och vi reser dit I morgon eftermiddag. I Botswana, i Gaborone stannar vi till måndag och vi skall träffa de kollegor som är ansvarliga för projektet i Botswana. Också här är det utvärdering av de senaste årens aktiviteter och planering av 2012 som är på dagordningen. Mötet i Botswana kommer att stå i ljuset av den omfattande strejken i den offentliga sektorn förra året. Strejken började den 4 april och slutade först den 13 juli. Vi kommer helt säkert att höra mycket om strejken och de blir spännande att höra mera om strejkens resultat. Under dagarna i Botswana skall vi också träffa våra fem systerförbund som alla deltar i projektet samt representanter från olika NGOar och regeringen.

Det hela slutar måndag med hemresa via Johannesburg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar